Torpil Vegeu també Referències Enllaços externs Menú de navegacióImatges de "torpil"


Pa dolç, bescuits i galetes de TurquiaPostres i dolços de TurquiaGastronomia de RússiaGastronomia de Polònia


búlgarruspolonèspastisseriacuina turcaBalcansmassamilfullscrema pastisserafarina comúvainillatorpedeidioma turcbrioixconneula

























Infotaula de menjarTorpil

Rurki z kremem.jpg
Origen
País d'origen
Turquia i Bulgària
Detalls
Tipus
brioxeria i darreries
Ingredients principals
llevat de forner, massa i mantega
Modifica les dades a Wikidata

Torpil (búlgar: фунийки с крем, en rus: Трубочки с кремом i en polonès: Rurki z kremem) és un producte de pastisseria de la cuina turca i dels Balcans fet a base d'una massa de milfulls, farcit amb una crema pastissera feta, generalment, de llet, farina comú, mantega (o margarina), vainilla, sucre i ous.[1]


La paraula "torpil" literalment vol dir torpede a idioma turc i segurament és donada a aquest dolç per la seva forma semblant a un. De vegades aquest brioix té la forma d'un con i també es diu Külah tatlısı, o dolç de con.[2] (A idioma turc "külah" és un con de neula per menjar la gelat).



Vegeu també


  • Galaktobúreko


Referències





  1. http://www.izmirport.com.tr/?column&c=1849


  2. http://www.nefisyemektarifleri.com/kulah-tatlisi-torpil




Enllaços externs


  • Imatges de "torpil"










Popular posts from this blog

Benedict Cumberbatch Contingut Inicis Debut professional Premis Filmografia bàsica Premis i...

Monticle de plataforma Contingut Est de Nord Amèrica Interpretacions Altres cultures Vegeu...

Escacs Janus Enllaços externs Menú de navegacióEscacs JanusJanusschachBrainKing.comChessV